πολιτιστικές διαδρομές
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Βιβλιοχριστούγεννα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων πραγματοποιεί δραστηριότητες για τους μικρούς της φίλους και φίλες στο Παιδικό Τμήμα τις ημέρες των γιορτών.

Γιορτινές μουσικές παραμυθοδράσεις

Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα παραμύθια θα γίνουν αφορμή για δραστηριότητες με δραματοποίηση, τραγούδι, κίνηση, παιχνίδι με τη χρήση απλών κρουστών μουσικών οργάνων.

Επίσης, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

βιωματική κατανόηση παραμυθιών συζήτηση για έννοιες, όπως η αλληλεγγύη, η προσφορά, η αγάπη, ρυθμικά παιχνίδια και τραγούδια, ελεύθερη έκφραση μέσω αυτοσχεδιασμών και διεύρυνση της φαντασίας και της δημιουργικότητας σε ένα πλαίσιο ομαδικότητας, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.

Με την Ειρήνη Χαριτάκη Μουσικοπαιδαγωγό για τα Νηπιαγωγεία των Τρικάλων

Οι βιβλιοπλανήτες του Μικρού Πρίγκιπα.

Χριστουγεννιάτικος αέρας φύσηξε και παρέσυρε τις σελίδες του βιβλίου του Μικρού Πρίγκιπα.

Οι σελίδες μπερδεύτηκαν με τις σελίδες άλλων βιβλίων και οι πλανήτες άλλαξαν ήρωες. Κάθε πλανήτης ξεδιπλώνει μια ξεχωριστή ιστορία που ζωντανεύει σε κάθε δράση. Οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο των μπερδεμένων σελίδων, να τοποθετήσουν κάθε ιστορία στο δικό της βιβλίο και να επαναφέρουν τους πλανήτες στην ιστορία του Μικρού Πρίγκηπα. Κάθε δράση περιλαμβάνει και ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και της γνώσης μέσα από την περιπέτεια και το βίωμα. Αξιοποιώντας την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις άγνωστες πτυχές του, ενώ, παράλληλα, έρχονται σε επαφή με άλλα βιβλία, μέσα από δράσεις φιλαναγνωσίας.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 17:00
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου - 11:00
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου -11:00
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου - 11:00
Παρασκευή 5 Ιανουαρίου - 11:00

Για μαθητές/τριες Δημοτικού

ΕΛΕΝΗ ΠΟΖΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Γαριβάλδη 8, Τρίκαλα — Τηλ.: 2431 353565